Termeni și condiții de utilizare

TERMENI GENERALI 

TERMENI SI CONDITII

 

 1. DESPRE NOI

 

Multumim ca ati ales produsele oferite de furnizor-unic.ro. Compania care administreaza site-ul furnizor-unic.ro este SMR DIVERS S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, cu sediul social in Strada Marginei nr. 50B, Sat Catelu, Comuna Glina, Judet Ilfov, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Ilfov sub nr. J23/541/2014, avand codul unic de inregistrare RO32840995, denumita in cele ce urmeaza ”Vanzator”.

Furnizor-unic.ro este un serviciu e-commerce care ofera utilizatorilor sai posibilitatea de a vizita si de a intra in posesia produselor afisate. Achizitionarea produselor se face pe baza comenzilor plasate prin intermediul site-ului sau telefonic, conform instructiunilor ce vor fi prezentate mai jos.

Date de contact:

Adresa de corespondenta: Str. Intrarea Abatorului nr.5A, Comuna Glina, Judet Ilfov.

Adrese de e-mail:

online@furnizor-unic.ro 

vanzari@furnizor-unic.ro 

Contact telefonic: 021.796.2870

Folosirea acestui site implica automat acceptul dumneavoastra cu privire la Termenii si conditiile, precum si cu privire la Politica de Confidentialitate, prezentate mai jos. Recomandarea noastra este citirea cu atentie a informatiilor prezentate. Societatea SMR DIVERS S.R.L. isi asuma dreptul de a modifica acesti termeni si conditii fara o alta notificare.

Accesarea, vizualizarea sau utilizarea Site-ului sau a unor parti ale acestuia implica acceptarea de catre dvs. a termenilor si conditiilor stipulate in prezentul Acord. Acordul de utilizare si comanda produce efecte juridice intre Client si SMR DIVERS. Acceptarea se considera fara rezerve. Se vor respecta termenii si conditiile acestui Acord pentru accesarea sau utilizarea Site-ului, precum si pentru actualizarea, modificarea, completarea sau schimbarea ulterioara adusa acestui Site.  

Prezentele clauze nu se aplica si paginilor de internet la care se face referire sau trimitere in cuprinsul Site-ului, iar SMR DIVERS nu este raspunzator de continutul acestor site-uri apartinand unor terte persoane, fiind obligatia Clientului de a verifica Termenii si conditiile publicate pe fiecare site accesat. Prezentarea unor linkuri de internet apartinand altora se poate face in scop informativ sau publicitar.

Toate persoanele care acceseaza prezentul site declara pe propria raspundere ca au minim 18 ani si ca au capacitate deplina de folosinta si de exercitiu, putand contracta in mod valabil in conditiile jos mentionate. Prezentii termeni si conditii constituie un contract intre partile implicate, avand putere de lege intre acestea. Orice persoana care nu intelege sau nu este de acord cu acestea este invitata sa paraseasca de indata acest site.

In cazul in care Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru prezentul, acesta are dreptul de a renunta la accesul la Serviciile oferite prin intermediul Site-ului, la primirea de newsletter/ alerte/ notificari din partea SMR DIVERS, fara nicio garantie ulterioara din partea SMR DIVERS. La primirea unei notificari in acest sens din partea Clientului, in scris, SMR DIVERS va sterge toate datele care fac referire la acesta din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Clientul poate reveni oricand asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta prezentele clauze, sub forma in care acestea vor fi disponibile in acel moment.

Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat cu privire la prezentele clauze pe perioada derularii unei comenzi (de la momentul plasarii comenzii pana la primirea produselor si achitarea acestora) sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor comenzilor neonorate fata de SMR DIVERS.

Incalcarea prezentilor termeni si conditii conduce la incetarea imediata a tuturor relatiilor dintre partile contractante si la stergerea contului persoanei care se face responsabila de incalcare, indrituind SMR DIVERS sa procedeze la toate mijloacele legale avute la dispozitie pentru recuperarea prejudiciului astfel creat.

Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile intreprinse pe Site. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice sau de orice alta natura produse Site-ului, Continutului, Serviciului, imaginii SMR DIVERS sau a produselor comercializate de acesta sau oricarui tert cu care SMR DIVERS are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

SMR DIVERS nu poate fi tras la raspundere pentru pierderi, deprecieri sau pentru cheltuieli directe sau indirecte, datorate oricarei greseli sau intarzieri in implementarea obligatiilor datorate oricarui eveniment sau circumstante aflate in afara controlului Vanzatorului, incluzand, dar nelimitandu-se la cazuri de forta majora sau caz fortuit si intreruperi de curent electric, defectiuni ale echipamentelor sau alte situatii asemanatoare.

 

 1. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALA

 

Intregul continut al site-ului furnizor-unic.ro, inclusiv dar fara a se limita la toate informatiile cuprinse pe site care pot fi vizualizate sau accesate prin utilizarea unui echipament electronic, continutul e-mailurilor trimise catre dumneavoastra prin mijloace electronice sau prin orice alta modalitate, toate informatiile in legatura cu produsele oferite spre vanzare si/sau tarifele practicate de catre Vanzator, orice informatii referitoare la Vanzator si la activitatea desfasurata de acesta, imagini statice sau dinamice, texte, grafice, simboluri, logo-uri, elemente de grafica web, scripturi, continut multimedia, programe si alte date, este proprietatea SMR DIVERS S.R.L. si/sau colaboratorilor/partenerilor contractuali ai Vanzatorului (acolo unde acest lucru este specificat in mod expres), fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute direct sau indirect in acest sens, prin licente de utilizare si/sau publicare, conform prevederilor legale aplicabile prevazute de Legea nr.8/1996 (Legea privind dreptul de autor si drepturile conexe) si de legile referitoare la proprietatea intelectuala si industriala aplicabile. Folosirea fara acordul scris al Vanzatorului a oricaruia dintre elementele enumerate anterior se sanctioneaza conform legilor aplicabile in vigoare.

Continutul se refera si la urmatoarele:

- toate informatiile prezentate pe Site care pot fi vizitate, vizualizate sau altfel accesate de catre Clienti, precum si orice imagine, grafica, dinamica sau statica, descriere, caractere, pozitionare a acestora, interfata, etc.;

- continutul oricarui e-mail trimis Clientului de catre SMR DIVERS, generat automat sau particularizat, prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;

- orice informatie adusa la cunostinta Clientului de catre un prepus al Vanzatorului prin orice mijloc de comunicare;

- informatii referitoare la produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Vanzator sau de partenerii acestuia;

- date referitoare la Client sau alte date privilegiate ale acestuia.

Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afisarea, modificarea, crearea de componente sau servicii derivate, precum si orice modalitate de exploatare a continutului site-ului www.furnizor-unic.ro, cu exceptia afisarii pe ecranul unui computer personal si imprimarea sau descarcarea, in scop personal si necomercial, a anumitor documente sau informatii explicit desemnate in acest scop.

 

In situatia in care se incalca vreuna dintre clauzele prevazute in prezentul capitol, Clientul sau persoana care se face responsabila de incalcare, va suporta plata unor daune interese, in conformitate cu prevederile legale.

 Este permisa inserarea in paginile proprii a unor legaturi (hyperlink-uri) catre site-ul furnizor-unic.ro (atunci cand hyperlink-urile sunt cuprinse in website-uri comerciale sau publicitare, se va asigura deschiderea unei noi ferestre pentru vizualizarea site-ului www.furnizor-unic.ro), cu conditia ca aceasta actiune sa nu aduca atingere imaginii Vanzatorului, respectiv sa nu prezinte serviciile Vanzatorului intr-o lumina falsa, inselatoare sau ofesiva.

 

 1. POLITICA DE VANZARE

 

Informatiile si imaginile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site pot avea caracter informativ si nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

Orice produs prezentat pe site este disponibil in vederea achizitionarii de catre clienti doar in limita stocului disponibil.

Toate preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in RON si includ T.V.A.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a face publice pe site informatii despre produsele oferite spre vanzare si/sau promotii practicate de catre aceasta sau de catre un tert cu care Vanzatorul are incheiat contract de colaborare/parteneriat, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre Client, in cazul platilor online, constand in comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului Clientului, pentru situatia in care moneda de emitere a acestuia difera de RON, singurul responsabil in acest caz fiind Clientul.

Pentru motive intemeiate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul la site al Clientului in cazul in care considera ca, urmare a activitatii sau conduitei Clientului pe site, actiunile acestuia aduc prejudicii sau pot aduce prejudicii Vanzatorului.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica Termenii si Conditiile, precum si Politica de Confidentialitate. In acest sens, clientii sunt rugati sa ia la cunostinta de aceste modificari periodic prin accesarea site-ului Vanzatorului, anterior plasarii comenzii. In conditiile in care clientul nu mai este de acord cu continutul site-ului, are dreptul de a nu mai folosi sau accesa serviciile oferite prin intermediul site-ului.

 

 1. CREAREA UNUI CONT DE UTILIZATOR. DATE PERSONALE NECESARE

 

Site-ul furnizor-unic.ro poate fi accesat in mod gratuit de catre orice persoana, simpla navigare nu este conditionata de crearea unui cont de utilizator (inregistrarea pe site).

Efectuarea unei comenzi pe site este permisa numai clientilor care detin un cont activ pe site. Astfel, pentru a beneficia de serviciile oferite de site-ul nostru, precum achizitionarea de produse oferite, primirea de newsletter-uri din partea Vanzatorului, verificarea statusului comenzilor plasate, Clientul trebuie sa se inregistreze ca utilizator, prin crearea unui cont pe site-ul furnizor-unic.ro.

Inregistrarea ca utilizator presupune acceptarea in prealabil de catre client a Termenilor si Conditiilor site-ului, precum si a Politicii de Confidentialitate.

Odata cu crearea unui cont de utilizator pe site-ul furnizor-unic.ro, vor fi necesare o serie de date personale ale clientului, precum numele si prenumele acestuia, data nasterii, adresa de e-mail, numar de telefon, care sa permita indentificarea clientului ca utilizator. Clientul este singurul responsabil cu privire la datele de acces ale contului creat, precum si cu privire la toate operatiunile efectuate din cont. Pentru mai multe informatii privind colectarea, pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal  precum si procesarea acestora de catre Societate, clientul este rugat sa acceseze pagina in care este prezentata Politica de Confidentialitate.

 

 1. CUM COMAND?

 

Comandarea produselor se face in una dintre urmatoarele modalitati:

 1. Plasarea comenzii direct, pe site-ul furnizor-unic.ro;

Clientul poate plasa comenzi direct pe site-ul furnizor-unic.ro, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda prin efectuarea platii in una dintre modalitatile indicate.

Un produs adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru cumparare in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Simpla adaugare a unui produs in cosul de cumparaturi fara a finaliza comanda nu atrage dupa sine inregistrarea comenzii si implicit nici rezervarea produsului adaugat.

Prin finalizarea comenzii, clientul isi da consimtamantul ca toate datele furnizate, necesare procesului de cumparare, sunt complete, corecte si reflecta adevarul la data plasarii comenzii.

Avand in vedere multitudinea comenzilor, exista posibilitatea ca un produs care figureaza ca fiind in stoc pe site sa nu mai fie in stoc pana la momentul finalizarii si procesarii comenzii, aspect inteles si asumat de client. In situatia in care un produs comandat si achitat de catre client nu poate fi livrat de catre Vanzator, acesta din urma va informa clientul asupra acestui fapt si va returna in contul clientului contravaloarea produsului in termen de maxim 7 zile lucratoare de la data la care Vanzatorul a luat la cunostinta de acest aspect.

Odata finalizata comanda, clientul isi da acordul cu privire la posibilitatea contactarii sale de catre Vanzator, prin mijloacele disponibile/agreate de Vanzator, in orice situatie in care este necesara contactarea clientului.

Plata se va efectua intr-una dintre urmatoarele modalitati: prin card bancar, prin platforma pusa la dispozitie de Vanzator pentru platile online, prin transfer bancar sau ramburs, cu plata la livrarea produselor. In cazul platii prin transfer bancar/ordin de plata, plata se va realiza in termen de cel mult 6 ore de la momentul primirii documentului de plata de catre client. In caz contrar, comanda telefonica va fi anulata. Vanzatorul va procesa comanda imediat dupa confirmarea platii, cu exceptia situatiei in care Clientul a optat pentru plata ramburs.

 1. Plasarea telefonica a comenzii, la urmatorul numar: 021.796.2870 (numar de telefonic taxabil cu tarif normal, conform operatorului dvs. de telefonie);

In cazul plasarii unei comenzi prin intermediul telefonului de catre client, Vanzatorul va transmite toate detaliile comenzii in scris (detaliile produselor comandate, costul total al comenzii, inclusiv costul de livrare, etc.), iar clientul va confirma oferta in scris. Ulterior, Vanzatorul va transmite clientului pe e-mail documentul de plata aferent comenzii plasate telefonic. Plata se va putea face prin transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. In cazul platii prin transfer bancar/ordin de plata, plata se va realiza in termen de cel mult 6 ore de la momentul primirii documentului de plata de catre client. In caz contrar, comanda telefonica va fi anulata. Vanzatorul va procesa comanda telefonica imediat dupa confirmarea platii, cu exceptia situatiei in care Clientul a optat pentru plata ramburs.

 1. Plasarea comenzii prin e-mail, la urmatoarea adresa:  online@furnizor-unic.ro  sau online@furnizor-unic.ro 

In cazul plasarii unei comenzi prin intermediul e-mailului de catre client, Vanzatorul va confirma comanda plasata, furnizand clientului toate informatiile necesare privind comanda (detaliile produselor comandate, costul total al comenzii, inclusiv costul de livrare, etc.), impreuna cu documentul de plata. Plata se va putea face prin transfer bancar/ordin de plata sau numerar/cash la livrare. In cazul platii prin transfer bancar/ordin de plata, plata se va realiza in termen de cel mult 6 ore de la momentul primirii documentului de plata de catre client pe e-mail. In caz contrar, comanda va fi anulata. Vanzatorul va procesa comanda imediat dupa confirmarea platii, cu exceptia situatiei in care Clientul a optat pentru plata ramburs.

***

Contractul se considera incheiat intre Vanzator si client/cumparator in momentul confirmarii, pe un suport durabil, de catre Vanzator a acceptarii comenzii transmise de client/cumparator.

Termenii si conditiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe site reprezinta totalitatea conditiilor contractuale existente intre Vanzator si Client.

Clientul declara ca intelege dreptul Vanzatorului de a denunta unilateral comanda efectuata de catre cel dintai, ulterior trimiterii unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

- datele furnizate de catre Client sunt incorecte, incomplete sau nereale;

- Clientul, prin activitatea sa pe site a produs sau poate produce daune de orice natura sau prejudiciaza in orice fel Furnizorul si/sau partenerii acestuia;

- Furnizorul a incercat mai mult de doua incercari de livrare consecutive, fara succes;

 

 1. CUM PLATESC? METODE DE PLATA. PRETURI.

 

Pentru efectuarea platii produselor comandate, clientul poate alege una dintre urmatoarele metode de plata: plata online, prin transfer bancar/ordin de plata, plata in numerar/cash in momentul livrarii produselor, precum si plata prin card bancar, ultima optiune fiind disponibila pentru comenzile plasate prin intermediul site-ului.

Preturile produselor afisate in cadrul site-ului furnizor-unic.ro includ T.V.A. conform legislatiei in vigoare. Costul final al comenzii va cuprinde pretul fiecarui produs comandat cu T.V.A. inclus, costul livrarii (daca este cazul) si, dupa caz, pretul timbrului verde, in conformitate cu dispozitiile OUG nr. 5/2015 privind deseurile de echipamente electrice si electronice.

Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in fiecare comanda. Vanzatorul va emite o factura in acest sens pentru produsele livrate, clientul avand obligatia sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform legislatiei in vigoare. Prin plasarea comenzii, clientul isi exprima acordul sa primeasca factura in format electronic sau prin intermediul postei electronice, la adresa de e-mail indicata de catre client.

Daca a ales ca metoda de plata transferul bancar/ordin de plata, clientul va primi informatiile relevante cu privire la comanda si plata acesteia la adresa de e-mail indicata, sub forma unei facturi. In momentul plasarii comenzii, clientul va introduce datele sale personale, adresa de livrare si/sau facturare (in cazul in care difera) in mod corect si complet, aceste informatii fiind necesare pentru procesarea corecta si eficienta a comenzii plasate. Comanda va fi procesata imediat dupa confirmarea platii.

Clientul va primi pe e-mail o factura care va cuprinde toate datele privitoare la comanda plasata, urmatorul pas fiind efectuarea platii in cel mai scurt termen. In momentul efectuarii platii, clientul va mentiona pe ordinul de plata, la sectiunea ”detalii de plata”, numarul facturii transmise pe e-mail de catre Vanzator. Ulterior efectuarii platii prin transfer bancar/ordin de plata, clientul va transmite Vanzatorului in termen de cel mult 24 de ore o confirmare de plata la adresa de e-mail: online@furnizor-unic.ro.

Pentru plata cu numerar/cash la livrare, ulterior plasarii comenzii, clientul va primi pe e-mail informatiile necesare aferente comenzii, urmand sa efectueze plata produselor cumparate catre persoana care efectueaza livrarea.

Cu privire la platile in numerar, in conformitate cu prevederile Legii nr.70/2015, suma maxima pe care Vanzatorul o poate incasa de la persoanele juridice, persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale, persoane fizice, etc. este in limita a 5.000 lei pe zi pentru fiecare client/cumparator. In acest caz, in situatia in care suma de plata este mai mare de 5.000 lei per comanda, posibilitatile de plata se limiteaza la plata cu cardul sau plata prin virament bancar.

 

 1. LIVRAREA PRODUSELOR. MODALITATI DE LIVRARE. COSTURILE DE LIVRARE. TERMENUL DE LIVRARE

 

Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a produselor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

Vanzatorul va efectua livrarea produselor numai pe teritoriul Romaniei, prin curierii proprii ai Vanzatorului sau prin intermediul unor firme private de curierat.

Transportul este gratuit pentru toate comenzile plasate de Client care depasesc valoarea de 400,00 de lei (Tva inclus), pe teritoriul Romaniei, in localitatile in care curierul are centru de livrare.

Pentru comenzile cu valoare sub 400 lei (tva inclus) exista un cost unic de transport in cuantum de 22,00 lei tva inclus .

In functie de disponibilitatea produselor si programul de functionare, produsele vor fi livrate in termen de 3 zile lucratoare de la confirmarea comenzii plasate, cu exceptia urmatoarelor produse: produse personalizate (in acest caz, termenul de livrare va fi comunicat de catre Vanzator in functie de detaliile comenzii plasate de catre client, precum cantitate, specificatii, etc.), produse apartinand unor furnizori/colaboratori/parteneri ai Vanzatorului (in acest caz, in functie de disponibilitatea produselor, termenul de livrare poate varia intre 2 – 7 zile lucratoare si va fi adus la cunostinta clientului in momentul confirmarii comenzii plasate).

Proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii de catre client (livrare – semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). Din acest moment, cumparatorul preia toate riscurile asupra produselor livrate. Aceasta prevedere nu afecteaza drepturile garantate de lege cumparatorului, persoana fizica, in calitate de consumator.

 

 1. DREPTUL DE RETRAGERE AL CLIENTULUI/CUMPARATORULUI

 

Clientul/cumparatorul persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere dintr-un contract la distanta, respectiv sa returneze produsul comandat, intr-un termen de 14 zile calendaristice, fara invocarea niciunui motiv si sumele platite vor fi rambursate, inclusiv costul livrarii, cu exceptia situatiei in care clientul opteaza pentru o alta modalitate de livrare decat cea pusa la dispozitie de catre Vanzator, caz in care costurile suplimentare raman in sarcina clientului. Perioada de returnare expira in termen de 14 zile de la:

 • Ziua in care clientul/cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului produs (pentru situatia in care clientul solicita printr-o singura comanda produse multiple ce vor fi livrate separat);
 • Ziua in care clientul/cumparatorul intra in posesia fizica a ultimului produs (pentru situatia in care are loc livrarea unui produs care consta din mai multe loturi sau piese).

Pentru a usura procesul de retragere, Vanzatorul pune la dispozitia clientului un model de formular de retragere, ce va fi completat si transmis de catre client Vanzatorului sau posibilitatea de a folosi modelul de document prevazut ca anexa la OUG nr. 34/2014 (punctul B din Anexa). In ambele cazuri, clientul va completa formularul ales si il va transmite pe e-mail Vanzatorului, iar Vanzatorul va comunica clientului confirmarea de primire a formularului de retragere in cel mai scurt timp posibil.

Intrucat acest drept este prevazut de legislatia in vigoare numai pentru clienti persoane fizice, prin ”Client” in acest context se va intelege exclusiv cumparatorul persoana fizica. Drept urmare, dreptul de retragere nu este valabil in cazurile in care documentele insotitoare ale comenzii au fost emise pe numele unei persoane juridice, in acest caz, Vanzatorul va decide daca va acorda acest drept si clientilor persoane juridice.

In situatia in care comanda a fost deja platita de catre client, Vanzatorul va rambursa suma in termen de cel mult 14 zile de la data informarii Vanzatorului de catre client cu privire la decizia de retragere. Suma achitata va fi returnata dupa cum urmeaza:

 • Pentru comanda achitata online cu cardul – suma va fi restituita in contul din care a fost efectuata plata;
 • Pentru comanda achitata prin transfer bancar/ordin de plata – suma va fi restituita prin virament bancar in contul indicat in dovada achitarii prin transfer bancar/ordin de plata sau in alt cont indicat de catre client in mod expres;
 • Pentru comanda achitata numerar/cash la livrare – suma va fi restituita in contul bancar indicat/transmis de catre client in acest sens.

Vanzatorul are dreptul de a amana rambursarea sumei de bani achitate pana la primirea produselor vandute sau pana la primirea unei dovezi din partea clientului conform careia produsele au fost expediate, fiind luata in considerare data cea mai recenta.

Clientul va returna produsele comandate, ca urmare a exercitarii dreptului de retragere, intr-un termen de cel mult 14 zile de la data la care a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere. Astfel, termenul este considerat a fi respectat daca produsele sunt transmise inapoi Vanzatorului inainte de expirarea perioadei de 14 zile in perfecta stare, fara a prezenta semne de uzura sau defectiuni si in ambalajul original in care au fost primite, impreuna cu toate accesoriile.

Sunt exceptate de la dreptul de retragere urmatoarele categorii de produse:

a)     produsele personalizate sau confectionate pe baza specificatiilor transmise in mod expres de catre client,

b)     produsele care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

c)      produsele sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator.

In situatia in care clientul apeleaza la dreptul de retragere, este necesar ca produsele sa fie returnate in conditii perfecte, fara urme de uzura sau deteriorare, fara urme de folosinta, insotit de toate etichetele/ambalajele produsului, in starea in care au fost primite. In caz contrar, Vanzatorul va evalua produsul si va stabili daca valoarea acestuia a fost diminuata, urmand a instiinta clientul cu privire la suma ce va fi retinuta in acest sens, in conformitate cu prevederile art.14 din OUG nr.34/2014.

Costurile de livrare pentru returnarea produselor sunt in sarcina exclusiva a clientului.

 

 1. DREPTUL DE RETUR

 

Clientul are dreptul de a returna un produs achizitionat in cazul in care nu il multumeste 100%, in termen de 14 zile calendaristice de la momentul livrarii produsului. Costurile ocazionate de returul produselor sunt in sarcina clientului.

Serviciul de retur nu afecteaza in niciun fel dreptul legal de retragere in termen de 14 zile al clientului.

Produsele returnate de catre client trebuie sa fie in aceeasi stare in care le-a primit. Returul se face cu etichetele initiale intacte, certificatul de garantie in original, precum si toate documentele cu care a fost livrat produsul, daca este cazul.

Nu sunt acceptate la retur produsele care au fost folosite, deteriorate, care prezinta urme de uzura sau folosire excesiva, zgarieturi, lovituri, produse carora le lipsesc accesorii.

Solicitarea de retur va fi transmisa pe e-mail catre Vanzator, care, daca sunt indeplinite conditiile de retur, va transmite catre client confirmarea cererii de retur.

Produsele vor fi returnate prin intermediul unei firme de curierat, fara ramburs, la adresa indicata de catre Vanzator. Pe scrisoarea de transport (AWB) vor fi precizate numarul cererii de retur. Ulterior, clientul va transmite Vanzatorului numarul de AWB precum si firma de curierat cu care a transmis produsele.

Dupa primirea produselor, Vanzatorul va proceda la verificarea acestora si verificarea nemultumirilor semnalate. In cazul in care se constata ca acestea sunt intemeiate, va trimite alte produse de acelasi fel, cantitate, tip, etc., Clientului, iar in situatia in care acest lucru nu mai este posibil, va rambursa Clientului contravaloarea produselor returnate.

 

 

 

 

 

 1. PRODUSELE PERSONALIZATE

 

Prin bunuri personalizate se intelege bunurile asupra carora au fost aplicate grafica transmisa si aprobata de catre Client sau bunurile realizate in baza specificatiile transmise de Client, in cantitatile, dimensiunile si specificatiile indicate in mod expres de catre acesta din urma.

Comanda bunurilor personalizate se va realiza prin intermediul acelorasi modalitati prevazute in cadrul art. V; odata cu efectuarea comenzii, Clientul va transmite si grafica dorita sau indicatiile exprese pentru a se aplica produselor/ a se realiza produsele solicitate.

In urma comenzii plasate de catre Client, Vanzatorul va transmite acestuia pe adresa de e-mail comunicata rezumatul comenzii ce va contine detaliile prevazute in cadrul precedent, impreuna cu mostra electronica a produsului si cu indicarea tuturor caracteristicilor produsului. Clientul intelege si isi asuma faptul ca Vanzatorul nu transmite mostre fizice.

Clientul va confirma continutul comenzii cu “bun de tipar” mostrei electronice prezentate prin e-mail in termen de cel mult 2 zile de la transmiterea sumarului comenzii de catre Vanzator. Clientul are obligatia de a verifica atent mostra electronica transmisa, avand dreptul de a solicita anumite modificari sau corecturi privind aplicarea graficii, dupa caz. Lipsa confirmarii exprese a comenzii si a mostrei electronice prezentate in termenul prevazut mai sus va avea drept efect anularea comenzii efectuate.

Prin confirmarea comenzii si a mostrei electronice prezentate ca fiind corespunzatoare cerintelor Clientului, acesta din urma isi asuma intreaga responsabilitate in legatura cu bunurile ce vor fi personalizate si confirma ca a luat la cunostinta de pierderea dreptului la returnare dupa executarea completa a contractului.

Vanzatorul nu este raspunzator pentru eventualele erori de continut ale graficii transmise de catre Client datorate avizarii neatente a mostrelor electronice.

Livrarea bunurilor personalizate urmare a confirmarii Clientului se va realiza in termenul comunicat de catre Vanzator, in functie de stocul disponibil, volumul si modalitatea de personalizare dorita.

Clientul nu va avea dreptul la restituirea produselor personalizate sau la retragerea din contract, in temeiul art. 16 lit. c) Ordonanta urgenta 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

Clientul are dreptul la returnarea produselor personalizate livrate numai daca acestea prezinta defectiuni.

Vanzatorul nu este raspunzator daca materialele furnizate de catre Client pentru executarea comenzii incalca anumite drepturi de autor sau de proprietate intelectuala. Prin materiale furnizate se intelege orice imagine, text, logo, sigla sau slogan sau orice alte materiale ce ar putea face obiectul drepturilor de autor sau proprietate intelectuala.

Vanzatorul nu este raspunzator pentru neexecutarea partiala sau totala a unei comenzi daca exista suspiciunea ca anumite materiale furnizate de catre Client nu sunt in conformitate cu legislatia in vigoare si nu lezeaza drepturile oricarei persoane fizice sau juridice.

 

 1. GARANTIA PRODUSELOR

 

Produsele comercializate online de catre Vanzator beneficiaza atat de garantiile prevazute imperativ de lege in favoarea clientilor/consumatorilor, cat si de cele comerciale pe care producatorul le acorda in plus fata de cele legale.

Toate informatiile cu privire la garantia produselor, inclusiv, dar fara a se limita la termene si conditii de exercitare, se regasesc in Certificatul de garantie oferit de catre producator, daca este cazul.

Garantia se refera numai la deficiente ale produselor determinate de defecte de fabricatie sau vicii ascunse si isi pierde valabilitatea in cazul utilizarii necorespunzatoare a produselor.

In vederea acceptarii garantiei, clientul este rugat sa pastreze factura sau bonul fiscal, sa returneze produsul impreuna cu un formular de reclamatie specific, completat integral.

Documentul fiscal pe care clientul il va primi impreuna cu produsul/produsele livrat/e poate servi in acelasi timp si ca certificat de garantie.

In cazul unor defecte de fabricatie, produsele sunt trimise de catre client Vanzatorului. Produsele vor fi inspectate de catre furnizorul/producatorul acestora, iar in cazul in care acestea se dovedesc a fi defecte, clientului i se vor inlocui produsele sau va primi contravaloarea acestora.

Responsabilitatea pentru defectiunile existente si pentru repararea produselor este in sarcina producatorului, in functie de persoana care elibereaza certificatul de garantie. In cazul in care produsul defect nu se mai fabrica si nici nu poate fi reparat, atunci Vanzatorul ofera clientului posibilitatea inlocuirii cu un produs similar sau returnarea integrala a valorii achitate.

Pentru situatiile in care clientul doreste repararea unui produs comandat, va apela la service-urile puse la dispozitie de catre producator, conform informatiilor prevazute de documentele transmise.

 

 1. FORTA MAJORA

 

Niciuna dintre parti nu poate fi tinuta raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecurare la termen si/sau in mod corespunzator, total sau partial intervine ca urmare a producerii unui eveniment de forta majora.

Aceasta exonerare include, dar fara a se limita la: incendii, explozii, inundatii, epidemii grave, razboaie, actiuni guvernamentale, acte de terorism, proteste, tulburari civile sau alte impedimente, lipsa conexiunii la internet, lipsa conexiunilor de telefonie, virusi informatici, erori de operare, precum si alte cazuri prevazute de legislatia in vigoare.

Daca in termen de 15 zile de la data producerii unui caz de forta majora, respectivul eveniment nu inceteaza, fiecare parte are dreptul sa notifice celeilalte parti incetarea de drept a contractului fara ca vreuna dintre parti sa aiba dreptul la daune-interese.

 

 1. LEGEA APLICABILA

 

Prezentul contract este supus prevederilor legale aplicabile romane. Eventualele litigii aparute intre parti se vor rezolva pe cale amiabila. In cazul in care rezolvarea amiabila a disputelor nu va fi posibila, eventualele litigii vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente de la sediul Vanzatorului.

 

 1. RASPUNDEREA

 

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil pentru daune de orice fel pe care clientul sau oricare terta persoana le poate suferi ca urmare a indeplinirii de catre Vanzator a oricareia dintre obligatiile sale conform comenzii sau pentru daune care rezulta din utilizarea produselor dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

Prin crearea si utilizarea contului, clientul isi asuma raspunderea pentru mentinerea confidentialitatii datelor din cont (user, parola, etc.) si pentru gestionarea contului si este singurul responsabil de activitatea derulata prin intermediul contului sau.

Prin accesarea site-ului si crearea contului si/sau utilizarea continutului, plasarea de comenzi, clientul accepta in mod expres si fara echivoc Termenii si Conditiile de pe site in ultima versiune actualizata care este disponibila pe site-ul Vanzatorului, existenta la data crearii contului, utilizarii continutului si/sau plasarii comenzii de catre client.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a actualiza si modifica periodic sau ori de cate ori considera ca este necesar sau util Termenii si conditiile, pentru a reflecta orice modificari ale modului si conditiilor de functionare ale site-ului sau orice modificari cerute de prevederile legale in vigoare. In cazul oricarei astfel de modificari, Vanzatorul va afisa pe site versiunea modificata, motiv pentru care clientul este rugat sa verifice constant continutul acestor prevederi.

In vederea onorarii comenzilor clientilor, Vanzatorul va depune toate eforturile rezonabile in acest sens. Cu toate acestea, Vanzatorul nu va putea fi tras la raspundere in situatia in care produsele nu se mai regasesc pe stoc. In acest caz, Vanzatorul va contacta clientul intr-un termen rezonabil pentru a-i comunica aceasta situatie si pentru a-i oferi alternative in vederea deblocarii situatiei: fie vor fi propuse produse similare, fie vor fi returnati banii. Daca clientul nu va putea fi contactat, atunci comanda plasata va fi anulata si Vanzatorul va restitui intreaga suma de bani achitata.

Furnizorul nu garanteaza si nu va putea fi tinut responsabil de functionarea neintrerupta si lipsita de erori a Site-ului si a serverelor, dupa cum nu este raspunzator de riscurile specifice utilizarii site-urilor informatice (virusi, alte elemente sau actiuni care pot provoca daune specifice Internetului si tehnologiilor digitale, inclusiv violarea securitatii informatiilor).

In limitele permise de legea in vigoare, toti Clientii declara expres ca inteleg ca Vanzatorul nu garanteaza ca expres sau implicit ca:

a) serviciul va fi potrivit cerintelor clientului;

b) serviciul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel;

c) produsele/serviciile obtinute gratis sau contra-cost prin intermediul serviciului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor clientului.

Clientii inteleg ca nu au niciun drept de proprietate intelectuala sau alte asemenea pentru orice informatie creata sau generata de accesul pe Site, chiar si regasite in sectiunea “Contul tau”.

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil in nici un fel in fata niciunui Client care utilizeaza Site-ul sau Continutul, altfel decat in limita articolelor ce constituie Termeni si Conditii.

Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

Relatiile contractuale nascute sub incidenta prezentilor termeni si conditii vor inceta prin acordul partilor sau prin executarea obligatiilor reciproce.

In cazul nerespectarii prezentilor termeni si conditii, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a inceta orice forma de colaborare cu Clientul.

Clientul declara ca sunt de acord sa nu solicite Vanzatorului sau reprezentatilor sai nici un fel de dauna, raspundere, pierderi, costuri (incluzand dar fara a se limita la onorariul avocatilor si orice alte costuri de judecata), aparute in conexiune cu orice actiune in justitie bazata pe o incalcare a termenilor prezentului acord. Aceasta garantie din partea Clientului ramane in vigoare si dupa momentul incheierii relatiei dintre Client si Vanzator.

 

 1. REVIEW-URI, COMENTARII, INTREBARI SI RASPUNSURI, RECLAMATII

 

Utilizatorii pot posta recenzii, scrie comentarii, adresa intrerbari, propuneri, etc. cu conditia sa respecte urmatoarele reguli:

 • Sa faca referiri doar la caracteristicile produselor afisate pe site, evitand informatii legate de aspecte ce pot fi modificate sau se pot schimba period (pret, oferte promotionale, etc.) sau informatii ce tin de modalitatea de desfasurare a comenzii;
 • Sa se exprime in limba romana;
 • Sa foloseasca un limbaj corespunzator, decent, fara a aduce amenintari sau injurii la adresa altor utilizatori sau la adresa vanzatorului;
 • Sa nu aduca atingere dreptului la intimitate, sa nu faca comunicari comerciale, politice care sa instige la ura sau intoleranta, sa se asigure ca informatiile introduse sunt realiste, corecte, neinselatoare si in conformitate cu legile aplicabile, respectand inclusiv drepturile altor persoane, drepturile de autor, de marci, de licente sau alte drepturi de proprietate intelectuala;
 • Sa foloseasca aceasta procedura doar in scopul pentru care a fost propusa si nu ca mijloc de comunicare cu vanzatorul, in acest sens se vor folosi datele de contact puse la dispozitie pe site.

In momentul inregistrarii unui review, comentariu, intrebare, raspuns pe site-ul furnizor-unic.ro, utilizatorul acorda vanzatorului o licenta neexeclusiva, perpetua, irevocabila, nelimitata teritorial si ofera dreptul vanzatorului de a utiliza, reproduce, modifica, publica, distribui sau afisa acest continut. 

In situatia in care vanzatorul constata o incalcare a prezentilor Termeni si conditii in mod repetat, isi rezerva dreptul de a suspenda sau interzice posibilitatea utilizatorului de a posta review-uri, comentarii, intrebari, etc.

Utilizatorii au dreptul de a formula sesizari sau reclamatii in legatura cu produsele oferite spre vanzare.

Termenul de solutionare a reclamatiilor/ sesizatorilor este de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora de catre Vanzator.  

 

 1. COMUNICARE ELECTRONICE/ NEWSLETTER

 

Prin comunicarea datelor Clientului pe Site, Clientul isi manifesta expres acceptarea sa in sensul primirii de comunicari electronice / newsletter-e de la Vanzator, transmise celui dintai prin e – mail, SMS sau apeluri telefonice. Acceptarea clientului poate fi retrasa in orice moment prin trimiterea unei notificari Vanzatorului in acest sens. 

Renuntarea la primirea newslettere-lor si/sau comunicarilor electronice nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul.

 

 

 1. DISPOZITII FINALE

 

Serviciile oferite de Vanzator prin intermediul site-ului furnizor-unic.ro sunt guvernate si respecta dispozitiile legilor romane, cu precadere cele prevazute de Legea nr.365/2002 privind comertul electronic, OUG nr.34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, Legea nr.449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, Codul civil, etc.

 

 

Prezentele clauze alcatuind “Termeni si conditii” apartin Societatii Civile Profesionale de Avocati “IACOB & ALEXANDRU” si sunt date spre folosinta societatii SMR DIVERS SRL.