Cum sa-ti alegi furnizorul potrivit pentru afacerea ta?

In: Bazele afacerii Comentariu: 0 favorite Hit: 202

Ei bine, furnizorii sunt esentiali oricarui tip de business. Fara materiale cu ajutorul carora sa lucrezi, iti este imposibil sa duci la bun sfarsit activitatile zilnice

Ei bine, furnizorii sunt esentiali oricarui tip de business. Fara materiale cu ajutorul carora sa lucrezi, iti este imposibil sa duci la bun sfarsit activitatile zilnice. Asa ca, este important sa-ti alegi un furnizor care sa asigure toate materialele de care ai nevoie in timp util, la pretul potrivit si de cea mai buna calitate.

Pentru a-ti alege furnizorul potrivit pentru afacerea in care activezi, trebuie sa ai in vedere un set de criterii pe care acesta sa le indeplineasca. In aceasta lista poti sa incluzi toate datele de care ai nevoie cu privire la cantitatile maxime si minime de materiale pe care sunt disponibili sa ti le asigure, optiuni pentru transportarea acestora, polite de returnare, timpul in care iti sunt transportate, calitatea produselor, termenii si conditiile platii si alte aspecte pe care doresti sa le mai sti. Avand aceste criterii setate, vei putea fi capabil sa evaluezi potentiali furnizori care sa se potriveasca nevoilor afacerii tale.

1.      Cantitatea

In functie de cantitatea de materiale de care ai nevoie sa iti fie distribuita, poti vedea ce furnizor se incadreaza in cerintele afacerii tale. O cantitate minima de comanada este cel mai mic volum de materiale, pe care un furnizor este dispus sa o vanda unui cumparator. Scopul existentei acesteia este de a permite furnizorilor sa-si gaseasca cei mai buni cumparatori si sa-si mentina profiturile. Iar cantitatea maxima este suma maxima de articole pe care furnizorii sunt dispusi sa o vanda unui cumparator. Cantitatile peste acest numar nu sunt acceptate de sistem. Asa ca, inainte de a alege un furnizor este bine sa vezi care este cantitea minima pe care o poti achizitiona de la el si care este cea maxima.  

2.      Metodele de livrare

Un alt aspect important in alegerea unui furnizor potrivit este metoda prin care acesta iti va livra consumabilele si mult mai important, in cat timp. Este bine ca furnizorii sa iti aduca produsele in timp util si in conditii bune. Cauta informatii despre potentialii furnizori si vezi cum lucreaza acestia cand vine vorba de livrarea produselor, apoi alege-l pe cel mai potrivit.

3.      Asigurarea calitatii materialelor

Inainte de a alege un furnizor, este bine sa incerci sa te interesezi de calitatea produselor pe care acesta le distribuie. Daca produsele pe care acestia le au in stoc sunt potrivite pentru afacerea pe care tu o desfasori sau nu. Daca produsele comercializate de acestia sunt intr-adevar de calitate atunci, colaborarea voastra va fi una buna.

4.      Conditiile de plata

Acest criteriu este important pentru a sti de la inceput cum se vor desfasura actiunile financiare intre tine si potentialul furnizor. Daca pretul este unul bun pentru cantitatea de materiale si serviciile de livrare pe care acesta le asigura, atunci colaborarea va fi una profitabila pentru ambele parti.

5.      Referinte

Inca un aspect important in alegerea furnizorului este daca informatiile pe care le stii deja despre furnizor sunt bune sau nu. Asigura-te cel fel de referinte au acestia, cu ce alti clienti au mai lucrat, daca sunt seriosi, daca au produse de calitate si de orice alte lamuriri mai ai nevoie.

6.      Creeaza-ti o lista de furnizori de incredere

Pentru a clarifica mai bine cu ce furnizor iti doresti sa colaborezi pe termen lung, intocmeste o lista cu cei pe care ii ai deja in vedere. In functie de avantajele pe care acestia ti le ofera poti sa-i ierarhizezi si sa vezi care este cel mai potrivit pentru afacerea ta. De exemplu, Furnizor Unic ofera promisiunea ca nu mai trebuie sa tii legatura cu mai multi furnizori, gestionezi o singura factura. Mai mult, lucrand cu Furnizor Unic economisesti bani, deoarece au acces la cele mai bune preturi de la cei mai competenti producatori. In asa fel, achizitionand totul dintr-un singur loc si investitia ta scade.

            Deci, in cautarea unui furnizor potrivit, este bine sa ai setate cele mai importante criterii pe care pui pret. Iar, in functie de acestea sa poti alege, cat mai corect, compania potrivita care sa vina in intampinarea nevoilor tale!

Comentarii

No comment at this time!

Lasati un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie