Cum sa pui bazele unei afaceri de succes?

In: Bazele afacerii Comentariu: 0 favorite Hit: 246

Cand vine vorba despre initierea unei afaceri, mare parte din antreprenori sunt nerabdatori sa-si prezinte produsul sau serviciile incat, uita sa se ocupe de fundatia businessului.

Cum sa pui bazele unei afaceri de succes?

  Cand vine vorba despre initierea unei afaceri, mare parte din antreprenori sunt nerabdatori sa-si prezinte produsul sau serviciile incat, uita sa se ocupe de fundatia businessului. Dar, pentru a avea cu adevarat succes, este esential ca micile afaceri sa-si ia timp pentru a construi un cadru propice pentru compania lor. La fel ca in construirea unei cladiri, fundatia pe care se creeaza compania ta, va determina potentialul acesteia pe termen lung.

1.      Research

research.jpg

Unul dintre cei mai importanti pasi inainte de a porni un business este acela de a cerceta piata in care urmeaza sa activezi. O studiere bine realizata a mediului de afaceri, a concurentei, a publicului caruia te adresezi si a nevoilor acestora, a posibililor investitori duce la o intelegere mai buna si la o clarificare a modului in care compania ta trebuie sa se pozitioneze pe piata.

2.      Creeaza un plan de afaceri

creaza.jpg

Un plan de afaceri bine intemeiat este esential pentru o buna desfasurare a oricarei afaceri. Acesta este o descriere a modului in care businessul tau va evolua de la inceput pana la produsul final. In acesta trebuie sa fie incluse informatii despre ce fel de business doresti sa deschizi, in cadrul carei industrii activeaza, cum va arata in viitor, care sunt strategiile pe care le vei aborda. Trebuie inserata si o cercetare de piata facuta pe competitori, care sunt punctele tari si care sunt punctele slabe ale acestora si in ce fel poti sa-i intreci. Mai mult, trebuie adaugate informatii despre produsul sau serviciul afacerii tale, care este acesta, cum trebuie dezvoltat, ce buget ii este alocat. De asemenea, trebuie mentionate operatiunile manageriale, cum se va desfasura afacerea ta, organizat pe zile. Iar, nu in ultimul rand, trebuie precizate datele financiare, referitoare la buget.

3.      Creeaza o echipa solida

research2.jpg

Pentru a creste o afacere este bine sa iti selectezi oameni potriviti. Cand incepi procesul de angajare, trebuie sa iei in considerare mai multi factori, de la examinarea personalitatii potentialilor angajati la cunostintele acestora si daca se potrivesc cu modul tau de gandire si cu cultura organizationala a afacerii tale. O cultura solida este despre respectarea, formarea si educarea constanta a angajatilor. Iar munca alaturi de oamenii potriviti va fi intotdeaua mai placuta.

4.      Pune la punct detaliile de organizare

In primul rand, trebuie sa gasesti o locatie potrivita pentru tipul de afacere pe care o intiezi. Aici este de luat in considerare cine sunt potentialii clienti, cat de aprope te aflii de ei, este sau nu accesibil, se afla competitia prin imprejurimi, este rentabil? Apoi, trebuie sa te asiguri ca ai un furnizor bun pentru consumabile.

5.      Incepe sa vinzi

vinde.jpg

Nu conteaza produsul pe care il vinde sau industria in care activeaza afacerea ta, scopul final este sa vinzi cat mai mult si cat mai bine. Exista diferite strategii si tehnici prin care iti poti vinde produsul, dar in principal este important sa iti faci din asta o prioritate. Incepe prin a indentifica publicul tinta care doreste produsul sau serviciul tau, apoi indrepta-ti atentia catre ei.

6.      Promoveaza afacerea

promoveaza.jpg

Antreprenorii la inceput de drum trebuie sa fie realistici in campaniile lor de promovare. Desi, de cele mai multe ori, acestia tind sa aloce o suma relativ mica pe promovare, nu este intotdeauna indicat. Trebuie sa informezi oamenii de produsele sau serviciile tale, pentru a le fi usor sa apeleze la compania ta cand au nevoie de ea. Atribuind suma corecta de bani pentru canalele de promovare, poti obtine rezultatele pe care le doresti sau, cel putin, poti imbunatatii rezultatele pe care le ai deja. Iar, pentru a avea o eficienta mai mare, cheltuielile pentru acest departament trebuie sa fie constante.

Comentarii

No comment at this time!

Lasati un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie