Cum sa eficientizezi relatia cu furnizorii afacerii tale?

In: Bazele afacerii Comentariu: 0 favorite Hit: 293

La fel ca si tine, furnizorul tau isi doreste ca afacerea lui sa fie cat mai profitabila. Asa ca, este in interesul amandurora sa aveti o colaborare cat mai buna si mai eficienta

La fel ca si tine, furnizorul tau isi doreste ca afacerea lui sa fie cat mai profitabila. Asa ca, este in interesul amandurora sa aveti o colaborare cat mai buna si mai eficienta. Iar pentru ca procesul sa fie destul de usor, este recomandat sa comunicati periodic. Mai mult decat atat, in cele ce urmeaza vei vedea cativa pasi care iti vor eficientiza relatia cu furnizorul afacerii tale.

Planificare

Intotdeauna este bine sa planifici din timp cererea pe care o ai pentru furnizorul tau. Mai mult, trebuie sa ai grija la previziunile sezoniere si daca in anumite perioade vei avea nevoie de mai multe sau mai putine consumabile. Pentru ca furnizorii sa va satisfaca nevoile cat mai bine, vor avea nevoie de un plan bine intemeiat cu cantitatile de materiale de care aveti nevoie, de timpul in iti trebuie furnizate si ce alte doleante mai consideri importante.

                Imbunatatirea comunicarii

Comunicarea este un factor cheie in vederea unei colaborari mai stranse cu furnizorii. Pentru ca acestia sa fie constienti de cerintele pe care le are ai, trebuie sa existe o comunicare constanta intre tine si ei. Mai mult de atat, furnizorii trebuie sa fie pusi la curent din timp, cu toate modificarile care intervin in planul ulterior conceput pentru a-si putea gestiona si ei cat mai bine situatia. In plus, comunicarea trebuie sa fie din ambele parti, furnizorii fiind in masura sa-ti raporteze orice problema pe care o intampina. Iar asa, puteti lucra impreuna pentru a va asigura că aceasta este eliminata.

                     Stabilitate 

 Stabilitatea in cadrul relatiei dintre tine si furnizor este un element important pentru o colaborare avantajoasa pentru ambele parti. Orice lant de aprovizionare care are o relatie instabila cu un anume client, va avea o incapacitate de a face fata schimbarilor bruste in cerere si, in cele din urma, nu va oferi un serviciu bun acestuia. Asadar, colaborarea continua ajuta la stabilizarea lantului de aprovizionare, iar tu si furnizorul veti beneficia reciproc din aceasta.

                     Increderea

Pentru a construi incredere solida cu furnizorii tai, trebuie sa menti o relatie in care ambele parti sa fie implicate. Mai exact, sa te asiguri ca furnizorii tai sunt dispusi sa impartaseasca informații cu tine, sa efectueze evaluari constante, sa primeasca feedback și sa poata evalua performanta colaborarii voastre. Fiind o relatie deschisa in care si tu si furnizorul va comunicati constant ariile care vreti sa fie imbunatatite din colaborarea voastra, inseamna incredere. Iar increderea duce la colaborari profitabile de lunga durata.

Comentarii

No comment at this time!

Lasati un comentariu

Duminica Luni Marti Miercuri Joi Vineri Sambata Ianuarie Februarie Martie Aprilie Mai Iunie Iulie August Septembrie Octombrie Noiembrie Decembrie